Jak připravit nálev na okurky
Okurky patří k nejoblíbenějším druhům sterilizované zeleniny. Pokud se vám poštěstilo a čeká vás letos bohatá úroda okurek, jistě se i vy chystáte pustit do jejich zavařování. Jak je známo, základem úspěchu při zavařování okurek je použití silného a tak akorát sladkého a kyselého nálevu. Přinášíme vám jednoduchý recept na nálev, který bude chutnat vám i všem členům rodiny.
Ingredience pro přípravu okurkového nálevu
Pro přípravu klasického okurkového nálevu budete kromě samotných okurek potřebovat kopr, křen, cibuli, mrkev, bobkový list, kuličky pepře, nové koření, hořčičná semínka a hřebíček. Množství jednotlivých komponentů necháme na vás.
Příprava nálevu na okurky
Na zhotovení samotného nálevu budete potřebovat dva litry vody, 0,6 litru octa, 300 gramů cukru a 60 gramů soli. Okurky omyjte, naskládejte do sklenic a proložte výše zmíněnými ingrediencemi. Až budou naplněné dostatečným množstvím kopru, cibule, mrkve, křenu a koření, zalijte sklenice předem připraveným nálevem. Okurky pak můžete zavařit některým z mnoha způsobů zavařování.
Nenechte si ujít naše další úspěšné články o zavařování:
Diskuse k článku