Foukané izolace se dostanou i do těžko přístupných míst a mají i spoustu dalších benefitů
Foukané izolace přináší celou řadu výhod a možností pro všechny typy konstrukcí. Největšími přednostmi foukané izolace jsou kromě izolačních schopností snadná a rychlá aplikace, ekologická a zdravotní nezávadnost, rychlá návratnost investice, ale i další vlastnosti, o kterých si přečtete více v článku.
Foukané izolace vyplní i místa, kam se běžné materiály nedostanou
Kvalitní tepelná izolace je nezbytná nejen z důvodu tepelné pohody v interiéru a jako ochrana proti povětrnostním vlivům, ale také z hlediska úspory nákladů na energie. Je-li tepelně izolační materiál kvalitní, aplikace foukáním ještě vylepšuje jeho vlastnosti, neboť jde o velmi efektivní uložení vyplňující i hůře přístupné dutiny bez mezer a tepelných mostů. Foukaná izolace těsně přilne ke stavební konstrukci a vytvoří celistvou izolační vrstvu prvotřídních vlastností.
Foukané izolace se provádějí buď volným foukáním, vhodným pro zateplení střech, půd, kleneb apod., nebo foukáním do dutin, které se využívá pro duté stavební konstrukce.
Proč jsou foukané izolace chytrým řešením?
- Aplikace foukané izolace je nenáročná časově i z hlediska použití techniky. Středně velký dům lze v případě spolehlivé firmy zateplit tímto způsobem už během přibližně 6 hodin. Ani dodatečné zateplení nepředstavuje žádný problém. Foukané izolace lze aplikovat bez narušení provozu stavby.
- Benefitem foukané izolace je díky přesnému foukání přímo na místo určení i bezodpadovost.
- Foukané izolace jsou cenově dostupné, ušetří spoustu nákladů na provoz, a finančně se vyplatí i díky rychlé a nenáročné aplikaci.
- Zateplit stavbu pomocí foukané izolace lze prakticky u všech typů konstrukcí.
- Foukané izolace jsou vysoce odolné proti plísním, hnilobě a všem škůdcům.
Foukaná izolace Climatizer Plus
Kromě vynikajících tepelně izolačních vlastností a výhod uvedených výše má foukaná izolace Climatizer Plus navíc výborné akustické a protipožární schopnosti, je ekologická a biologicky odbouratelná.
Diskuse k článku