Konvektomat pro domácnost – ideální parťák do kuchyně
Gastronomie je v poslední době žhavým tématem. Více se zajímáme o to, co jíme, jak moc je to kvalitní, a jaké jsou možnosti v úpravě potravin. Pokud i vy patříte mezi ty, kdo propadli hrncům a vařečkám, pak vaší pozornosti rozhodně neunikl konvektomat – multifunkční kuchyňské zařízení pro přípravu těch nejlepších pokrmů.
Připravovat najednou jídla různých chutí a vůní, zachovat co nejvíce vitamínů a minerálů a hlavně všechnu chuť umožňuje konvemtomat pro domácnost. Zařízení se stalo velmi oblíbeným v restauracích, ovšem nyní jej můžete mít doma ve své kuchyni i vy. Kombinace horkého vzduchu s párou je jednoduše hit!
Co je to konvektomat pro domácnost
Jedinečný pomocník v restauracích, jídelnách, ale dnes už i v domácnostech. Zařízení připomíná klasickou nebo mikrovlnou troubu, která kombinuje princip horkovzdušné trouby s parním zařízením (pára je do prostoru vpravena přímo přes topné těleso). Potraviny tak můžete zpracovávat vařením, dušením, pečením, smažením nebo grilováním; použít se dá i pro rozmrazování, sušení ovoce, regeneraci potravin a je také ideálním místem pro nakynutí těsta na domácí pečivo.
Ve varném prostoru rovnoměrně cirkuluje vzduch a najednou tak můžete připravovat i více pokrmů, v některých případech klidně i celé menu.
Proč konvektomat pořídit
- lepší chuť jídla: díky unikátnímu způsobu přípravy si pokrmy zachovávají svou přirozenou chuť. Zároveň na jejich přípravu nepotřebujete tuk. K dispozici jsou tři programy, díky kterým bude jídlo vždy perfektní: horký vzduch využijete na pečení, grilování, smažení, přípravu buchet, pečiva nebo moučníků. Parní režim poslouží pro přípravu zeleniny, rýže, brambor nebo hovězího masa. Teplota dosahuje 30 – 130 stupňů, takže jsou minimalizovány ztráty váhy, minerálů a vitamínů. Jídla si zachovávají barvu a výživovou hodnotu. Kombinace obou způsobů je pak ideální pro maso, které je šťavnaté a chutné.
- snížení nákladů: konvektomat pro domácnost má nízkou spotřebu elektřiny a vody, lze připravovat najednou několik jídel, a díky své multifunkčnosti nahradí jiné pomocníky.
- chytré programy: konvektomat si můžete naprogramovat tak, aby proces přípravy jídla probíhal vždy stejně – ať už jej budete připravovat vy nebo kdokoliv jiný.
- propojení s počítačem: díky chytrému softwaru budete mít vše pod kontrolou. Hodnoty potravin se průběžně ukládají a vy tak můžete pečlivě kontrolovat, co jíte.
Konvektomat je ideální i pro naprosté začátečníky. Některé programy pro přípravu jídla v sobě má již předdefinované, a tak stačí například vložit plátky masa a vybrat příslušný postup. Příprava svátečního menu se tak stane snadnou záležitostí i bez hodin u sporáku s vařečkou v ruce.
Diskuse k článku