Využijte chléb pro zahradní pestrost. Chlebové hnojivo dokáže zázraky
Takzvané hnojivo z chleba obsahuje kvasinky a živiny, které podporují růst rostlin, zvyšují jejich odolnost a lesklé plody. Kořeny se stanou mohutnějšími a lépe se rozrůstají. Chlebové hnojivo nabízí mangan, draslík, zinek, fosfor, dusík, sodík a železo. Navíc, sacharidy tvoří vynikající základ pro prospěšné houby a bakterie, které obdivují vaše pěstované rostliny.
Jak začít s tímto přírodním hnojivem?
Měkký chléb nechte uschnout, poté rozkrájejte na kousky. Uložte na slunném a dobře větraném místě po dobu 2-4 týdnů, než zčernal a rozpadá se. Pak jemně provzdušňujte a zalévejte dešťovou vodou, aby vznikla hmota podobná kompostu.
Toto hnojivo rozhrňte kolem rostlin před výsadbou sazenic nebo přidejte do rýh či důlků. Aplikujte je také jako mulč k obvodu záhonů. S jeho pomocí vytvoříte zdravé a odolné porosty, které vás obdarují bohatou úrodou.
Chlebové hnojivo pro šťavnaté plody a zdravý porost
Rajčatům, paprikám a okurkám chlebové hnojivo neodolá. Též mrkvi, lilku, jahodám, melounům prospěje. Okurkám a melounům aplikujte hnojivo častěji, po celou sezonu. Paprikám, rajčatům a lilkům přidejte hnojivo před květem a dvakrát za růstu plodů, po dvou týdnech.
Rostliny hnojte nyní a před rašením. Malé sazenice pouze půlkou lžíce, větší celou. Více nespálí. Chlebové hnojivo posílí odolnost, zlepší chuť a zvětší kořeny s plnějšími plody. Obohatí půdu o živiny jako dusík, draslík, fosfor, železo, zinek, mangan a sodík. Navíc houby a bakterie, které rostliny potřebují. Pro zahradu i sad, chlebové hnojivo přináší dlouhotrvající život. S jeho pomocí vypěstujete zdravé, odolné a úrodné porosty s plody nejvyšší kvality.
Přírodní chlebové hnojivo - bohatý zdroj živin pro vaši zahradu
Připravte si 50 g starého neplesnivého chleba, 1 l vody, plátno, cedník a skleněnou lahev. Převařte 1 l vody, nalijte do lahev nebo sklenic a nechejte vychladnout. Do chladné vody přidejte na kousky nalámaný chléb. Zavřete a umístěte na chladné místo. Chlebové hnojivo natáhne odolnost, zlepší chuť a zvětší plody. Obohatí půdu o dusík, draslík, fosfor, železo, zinek, mangan a sodík. Navíc prospěšné houby a bakterie. Pro celou zahradu, stromy i keře.
Chlebové hnojivo přináší bohatou úrodu. S jeho pomocí vypěstujete zdravé, odolné a produktivní porosty. Plody dosáhnou nejvyšší kvality. Chlebové hnojivo je přírodní zdroj živin pro pestrý a šťavnatý porost. Používejte jej pravidelně po celou sezonu.
A co dál?
Sklenice nechte odpočívat, poté protřepejte. Přeceďte přes plátno a vraťte nepoužité hnojivo do lednice. Vydrží 5 dní. Aplikujte do teplé půdy. Pokud sadíte do skleníku, přihnojte. Pokud čekáte na květen, přihnojte poté. Doplněním draslíku posílíte účinky. Do litru hnojiva přidejte 2 lžíce popela, nalijte do 10 litrů vody, dopusťte a aplikujte na zahradu. Chlebové hnojivo prodlouží odolnost, zvětší plody, zlepší chuť. Obohatí půdu o dusík, draslík, fosfor, železo, zinek, mangan a sodík. Podpoří užitečné houby a bakterie. Pro celou zahradu, ovocné stromy i keře.
Chlebové hnojivo přináší bohatou a kvalitní úrodu. S jeho pravidelným používáním vypěstujete zdravé, odolné a výnosné porosty. Plodiny dosáhnou vrcholné kvality. Přírodní hnojivo - zdroj živin pro pestrý a šťavnatý porost. Aplikujte jej po celou vegetační sezonu. Přečtěte si i další související články:
Diskuse k článku