Masné výrobky od akciové společnosti Drůbežářský závod Klatovy najdete v mnoha tuzemských i zahraničních obchodních sítích. Závod je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa u nás a při zpracování využívá nejmodernějších světové technologie, které získaly mnohá ocenění. Společnost klade důraz na kvalitu a rychlost zpracování, zchlazení, balení a hygienu, která provází celý výrobní proces.
Drůbežářský závod Klatovy – tradice od roku 1966
Historie Drůbežářského závodu Klatovy sahá až do roku 1966, kdy byla dokončena výstavba závodu s technologií pro opracování kuřat v závěsu a strojové škubání. V roce 1992 se podnik transformoval na Drůbežářský závod Klatovy a.s. O deset let později začala rozsáhlá modernizace výrobních prostor. Objem prodávaných výrobků má stále stoupající tendenci, a to díky velkým výrobním kapacitám, zkušenostem v oboru i kvalitě zpracovávaných výrobků. Kvalitu technologií a hygieny dokládá řada certifikací, například HACCP, BRC či IFS, stejně tak i ocenění výrobků značkou KLASA a dalších.
Dodávka nejen pro obchodní řetězce
Drůbežářský závod Klatovy dodává své produkty do mnoha obchodních sítí v České republice, Rakousku, Švýcarsku a Nizozemí. Až 80 % produkce jde do sítí a řetězců (Ahold, Globus, Kaufland, Makro a dalších), 15 % do Retailu (COOP, MO sítí) a 5 % do HORECA. Kromě těchto prodejních kanálů si mohou spotřebitelé zakoupit kvalitní maso v podnikových prodejnách v Klatovech.
Čerstvé kuřecí maso a kvalitní uzeniny
Nejvýznamnějším produktem společnosti je kvalitní kuřecí maso, a to jak chlazené, tak mražené. Nedílnou součástí výroby jsou různé druhy uzenin – salámy, šunky, uzená masa, sekané, tlačenky i aspiky. Drůbežářský závod Klatovy vyrábí i polotovary a již tradičně každé léto výrobky pro grilovací sezónu, které jsou bez chemických přísad. Uzeniny určené ke grilování obsahují jen přírodní barviva a konzervanty.