SOŠS Říčany nabízí vzdělání v oborech zaměřených na stravování formou denního, dálkového i nástavbového studia. Škola se orientuje jak na studium teorie, tak zejména na praktické dovednosti z práce v reálných provozech. Střední škola přijímá uchazeče bez přijímaček, podmínkou je pouze ukončené základní vzdělání a uhrazené školené na daný školní rok.
Obory SOŠS Říčany
Formou denního a dálkového studia lze získat maturitní vysvědčení z těchto oborů:
- Pivovarník – sladovník: Praxe je zajištěna v malých i velkých pivovarech, kde se studenti seznámí se všemi postupy výroby piva.
- Řezník – uzenář: Studenti získají dovednosti a vědomosti nejen z výroby masných a uzenářských výrobků, ale také obchodního provozu.
- Kuchař – číšník: Studium oboru zahrnuje i výuku dvou cizích jazyků – angličtiny a němčiny.
- Cukrář: Dovednosti studenti získají jak pro výrobu cukrářských produktů, tak i odborné zdobení.
Dvouleté denní nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou lze absolvovat v oboru Technologie potravin. Absolventi se mohou uplatnit jako potravinářští technici, vedoucí směn, technologové, kontroloři jakosti i marketingoví pracovníci v oblasti stravování a potravin.
Praxe při studiu
Odborná praxe probíhá v partnerských firmách a podnicích v Říčanech a blízkém okolí, kde studenti získají spoustu praktických dovedností. Restaurace pro praxi v oboru se zaměřují zejména na tradiční českou kuchyni a přípravu z čerstvých surovin.
Studenti se během studia účastní také mnoha soutěží, gastronomických akcí, kurzů, seminářů, stáží i exkurzí.
Jak zařídit zahradu podle Feng Shui: základní principy
Jak zařídit zahradu podle Feng Shui: základní principy
Dřevěná pracovní deska má v moderní kuchyni své místo
Krásná a funkční zároveň. Víme, jak si chytře zařídit koupelnu, kam se budete těšit
Vhodně zvolená podlaha vám zajistí úspory, bezpečí i pohodlí